Izbrana vina in izvirni okusi jedi

si   en  

Košarica

Ponedeljek - sobota:
12.00 - 22.00
Pokličite nas
386 7 49 61 070
Vas zanima več?
Pošljite vprašanje
Spremljajte nas
Facebook

Ošterija Debeluh, kjer se srečajo svetovi


Ošterija Debeluh je družinski podvig, s katerim vsi člani družine Tomić dihamo že od leta 2002. Če je Chef Jure najbolj izpostavljen in najbolj prepoznaven član našega navdihujočega tima, nikakor ne  gre pozabiti očeta Đoka in njegovega vrhunskega žara, ki je s svojo strastjo do peke in veselo naravo privabljal goste od blizu in daleč v družinsko gostilno. Danes je bistven člen uspešne Debeluhove kuhinje tudi Juretov devet let mlajši brat Gašper, prav tako že preizkušen kuharski virtuoz. Pravkar upokojena mami Metka pa nas, fante, bodri in spodbuja na vseh naših poteh in sodeluje pri vseh projektih.

Misija: Povezovanje

Lokacija na edinstvenem sotočju dveh pomembnih slovenskih rek Save in Krke, nam daje širino in navdih dveh svetov, Kranjske in Štajerske. Tu se mešajo okusi in občutki vzhoda in zahoda. Bližina Hrvaške je neizbrisno zaznamovala tako Brežice, kot nekdanje in sedanje prebivalce kraja. Hkrati pa so naši sosedje veliki gurmani in odlični poznavalci dobre kapljice, ki se radi zadržujejo na slovenski strani meje in uživajo v naših čistih tradicionalnih delicijah oplemenitenih z drznimi kombinacijami iz različnih svetovnih destinacij.

Notranjost restavracije Oštarije Debeluh spominja na francosko podeželje in se arhitekturno dovršeno zaključuje z dograjenim zimskim vrtom, kjer kraljuje cvetlični vzorec na elegantni črni podlagi. Vabljivo, ozračje toplih barv čudovito dopolnjujejo snežno beli poštirkani pogrinjki, pridušena svetloba in kozarci visokih pecljev. Sijajni lestenci, okvirji slik starinskega videza in sveče pa vsakega popeljejo v neko, skoraj pozabljeno, romantično obdobje. 

Debeluh s slike


Debeluh, iz Oštarije Debeluh, je gospod baročnega videza, s privihanimi brčicami, ki kraljuje na sliki v osrednjem prostoru gostilne. Uživa v slastni čemaževi juhici, se sladka s sočnim jastogom in božansko vinsko omako, bogato obloženo mizo pa umestno zaokrožujeta mikavna kurica in mehek odojek. Razkošno pojedino naš gospod Debeluh zaključuje z aromatičnim pudingom iz mamljive pišečke marelice.  

Harmonija čarobnih okusov in edinstvene postrežbe

V Oštariji Debeluh vas bomo pričakali z navdihujočimi štirimi, šestimi, osmimi ali enajstimi različnimi hodi, ki ponujajo obsežen izbor raznolikih kulinaričnih uspešnic, postreženih na razkošnih krožnikih, ki skupaj z jedmi pripovedujejo fantastične zgodbe. Degustacijski meni vselej sestavlja nekaj že znanega, katera izmed slovitih mojstrovin, in nekaj inovativnega, predrznega in koketnega.

Izjemen jedilni list vas popelje po Debeluhovih klasikah, kot so: Naše izbrane inspirativne novosti vam bomo z veseljem in nasmehom srčno postregli ob vašem cenjenem naslednjem obisku.
 
Nenehno raziskovanje novih okusov, globoka strast do kuhanja, spoštovanje tradicije in vztrajno nadgrajevanje gastronomskih doživetij, je Oštariji Debeluh, že drugič, prinesla nagrado Nedelovih ocenjevalcev, ki pomeni nepozabno doživetje, najboljše iz Slovenije. 

JRE service award in Chefs at sea

Združenje Jeunes Restaurateurs d'Europe (JRE), organizacija, ki je bila ustanovljena leta 1974 v Franciji in je danes prisotna v 16 državah, s 350 restavracijami in 150 hoteli ter ambicijami, da se razširi po vsem svetu, ga je leta 2019 izbralo med 330 kandidati in mu podelilo nagrado “service award”. JRE je sicer vodilno gostinsko združenje, ki združuje mlade kuharje in gostince.
 
Chefs at sea je projekt, ki se mu je Chef Jure pridružil letos, 11.6. v Restavraciji Pelegrini, v zgodovinskem mestnem jedru Šibenika. Gre za združevanje in zbliževanje chefov združenja JRE in se odvija pod pokroviteljstvom Hrvaške turistične organizacije. V 7 hrvaških JRE restavracijah je ob istem času gostovalo in pripravljalo večerjo 7 različnih mednarodnih gostujočih chefov.

Gault & Millau

S 17,5 točkami od 20 je Oštarija Debeluh tudi letos prejela 4 kape po izboru vodnika Gault & Millau Slovenija. S 4 kapami so jih nagradili že leta 2019, ko je bil tovrsten izbor prvič izveden v Sloveniji brez avstrijskih ocenjevalcev, leta 2020 je poleg 4 kap Chef Jure Tomič postal tudi Gault & Millau-jev chef prihodnosti, in tudi leta 2021 so mu ocenjevalci pritrdili s štirimi kapami.

Michelin

Najpomembnejši svetovni gastronomski vodnik Michelin je svoj prihod v Slovenijo podkrepil z besedami:
 »Kakovost slovenske gastronomije ni presenečenje za Michelin. Zaradi talentiranih kuharskih mojstrov, ki sestavine največje kakovosti transformirajo v edinstvene kulinarične kreacije, je Slovenija 'must go' destinacija«.
Ošterija Debeluh je ob prihodu Michelinovega vodnika v Slovenijo, leta 2020, prejela nagrado Michelinov krožnik, ki pomeni sveže surovine ter skrbno pripravljen in dober obrok. Istega priznanja te prestižne hiše smo bili veseli tudi leto pozneje, v letu 2021.
Rezerviraj mizo
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing izdelava spletne strani, spletne trgovine in rezervacijske platforme) sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.
×

Košarica

ŽELIM NA BLAGAJNO
NAZAJ K NAKUPOVANJU
×