Okusite filozofijo chefa Jureta
Ošterija Debeluh je prepoznavna po
nekaterih gurmanskih presežkih s
podpisom chefa Jureta, ki so postali stalnica v ponudbi. Sezonsko se prilagaja tako a la carte ponudba kot tudi degustacijski meniji, kjer lahko izbirate med 4 in 6 in 8 hodnimi meniji, odvisno od trenutnega navdiha chefa in svežih sezonskih sestavin iz lokalnega okolja, ki so na voljo.
Glavni poudarek je vedno na preprostih, čistih in sezonskih okusih.
Ošterija Debeluh se nahaja na edinstvenem sotočju dveh rek, na meji dveh držav in na stiku dveh pokrajin, kjer se tradicija in ustvarjalnost zlijeta v eno, zato ni nenavadno, da chef Jure črpa sestavine prav iz lokalnega okolja ter se jim z ljubeznijo posveti v iskanju čistosti okusa, ki navdušuje.
Nekaj jedi si lahko ogledate spodaj
Debeluhova tortica
Ena naših najprepoznavnejših jedi, goveji tartar katerega meso maceriramo v hladni juhi muškatnega oreščka, gosja jetra in prepeličje jajce začinjeno s kavo.
Ker smo na sotočju Save in Krke
Dimljena postrv s pečeno hruško, hrenom in postrvjimi jajci.
Borovničev štrudelj
Borovničev štrudelj malo drugače s hrustljavim jogurtom.
Zmagovalna Pašta
Mlad kozji sir, bučno olje in bučni cvetovi, spoštujemo tradicijo in smo ponosni od kod prihajamo.