Kuharska filozofija chefa Jureta izhaja iz spoštovanja tradicije

si   en  

Košarica

Ponedeljek - sobota:
12.00 - 22.00
Pokličite nas
386 7 49 61 070
Vas zanima več?
Pošljite vprašanje
Spremljajte nas
Facebook

O Juretu

Chef Jure Tomič, alfa in omega Oštarije Debeluh iz Brežic, s svojo otroško razigranostjo in radovednostjo izvrstno nadgrajuje njemu nadvse ljube tradicionalne kuharske postopke, njegova inovativnost pa botruje novim, pogosto nenavadnim tehnikam in navdihujočim kulinaričnim presežkom. Nove jedi, ki izvirajo iz tradicionalnih sestavin in okusov, s pridihom samo njemu lastnih živahnosti in poguma, so tiste, ki v Brežice privabljajo vedno nove in nove goste, medtem ko se vsi, ki so mojstrovine Chefa Jureta že poskusili, z največjim zadovoljstvom in ogromnimi pričakovanji, vračajo.

Svetovni prvak v pripravi testenin

Dejanja so tista, ki uvrščajo Chefa Jureta Tomiča v najožji krog slovenskih kulinaričnih virtuozov. Pa ne le slovenskih. Leta 2016 se je v Parmi, v Italiji, udeležil Svetovnega prvenstva v pripravi testenin, ki ga vsako leto organizira podjetje Barilla in zmagal v konkurenci 16 chefov iz celega sveta.
 
Podjetje Barilla na ta način izraža poklon testeninam, najljubši italijanski jedi na svetu, in skrbi za kulturni dialog med različnimi državami in njihovo kulinarično tradicijo. Tako mora zmagovita mojstrovina združevati italijansko tradicijo in strast, ter biti začinjena z lokalnim okusom, inovativnostjo in modernostjo.

Chef Jure Tomič je vse navedeno združil v svoji znameniti harmoniji testenin, kozjega sira in bučk, ki so jo Italijani poimenovali: “Fusilli integrali, formaggio di capra e zucca” in je vsem ljubiteljem testenin ter lokalnih okusov vedno na voljo v Oštariji Debeluh v Brežicah.
 
Po odmevni zmagi je svoje prve misli strnil italijanskim novinarjem:

“Zelo razburjen in vesel sem. Obožujem pripravljati testenine in cenim tradicionalne in tipične recepte, ljubim pa tudi eksperimentirati. Posebej vesel sem, da se naši dve državi, ki sta si tako blizu, bogatita tudi v kuhinji”.

Rezerviraj mizo
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing izdelava spletne strani, spletne trgovine in rezervacijske platforme) sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.
×

Košarica

ŽELIM NA BLAGAJNO
NAZAJ K NAKUPOVANJU
×