Jeunes restaurants chainedesrotisseurs.com
SI  EN

Kdo je Jure Tomič


Kuharska filozofija chefa Jureta izhaja iz spoštovanja tradicije z inovativnim pristopom do posodabljanja jedi ter uporabo svežih, lokalnih sestavin.
Njegove jedi so preproste, vendar presenetijo s čistostjo okusa in drznimi kombinacijami. Na krožniku navadno kraljujejo le tri do štiri sestavine, toda vedno vrhunske kakovosti in večinoma iz lokalnega okolja.

Chef Jure je enakomerno kreativen in tradicionalen, ko se spogleduje s svetovnimi trendi, obenem spoštuje tudi domačo grudo, podnebje, običaje in izročilo. Kuhanje na odprtem ognju je povzdignil na vrhunsko raven, ki prinaša kulinarično doživetje.

Članstvo v JRE

Eden njegovih večjih profesionalnih dosežkov je članstvo v JRE - JeunesRestavurateurs d’Europe, združenju mladih lastnikov restavracij, ki povezuje mlade chefe v regiji z željo širjenja talenta in strasti do hrane med enakomislečimi. Poleg članstva v cenjenem združenju je bil Jure tudi predsednik slovenska dela združenja.
Na svetovnem prvenstvu v pripravi testenin na Akademiji Barilla je leta 2016 postal svetovni prvak. S polnozrnatimi fusilli s kozjim sirom in prahom bučnega olja je navdušil strogo žirijo, premagal konkurenco z vsega sveta in osvojil laskavi naslov najboljšega med najboljšimi.

Sodeloval je tudi v sklopu svetovne razstave EXPO 2015 v Milanu, kjer se je pri projektu začasne restavracije Priceless, postavljene na streho zgodovinske stavbe Palazzo Beltrami, predstavil med uveljavljenimi imeni svetovne kuhinje in soustvarjal izjemen jedilnik nenavadne restavracije sestavljen tako iz tradicionalnih italijanskih jedi, kot tudi jedi iz globalne kuhinje.

Najvišja ocena po izboru Nedelovih gostiln

Zaradi nenehnega raziskovanja novih okusov, strastnega odnosa do kulinarike, močne povezanosti s tradicijo in nenehnega nadgrajevanja kulinaričnih doživetij je Ošterija Debeluh že drugič zapored prejela najvišjo oceno po izboru Nedelovih gostiln, ki pomeni: nepozabno doživetje, najboljše v Sloveniji.
Vsako leto se chef Jure udeleži več gastronomskih festivalov, kongresov avtorske kuhinje in tekmovanj, kjer išče nove izzive za pripravo unikatnih jedi in nepozabnih doživetij v domači družinski restavraciji.
s3ewewq